6.N.E.C.3147+12
7.FC Utrecht3146+2

15.Excelsior3126-20
Bekijk de hele ranglijst

Excelsior Rotterdam kwam een dramatisch eerste kwartier in Eindhoven niet meer te boven. Na dertien minuten spelen stonden de Kralingers met 3-0 achter. Excelsior herstelde zich daarna qua spel, maar verder dan een treffer van Marouan Azarkan kwam Excelsior niet. Na rust bepaalde FC Eindhoven de eindstand op 4-1.

Dramatisch

Excelsior Rotterdam reisde af naar Eindhoven in de wetenschap dat in 2022 nog niet was gewonnen. Twee weken geleden bleek de Eindhovense grond de Kralingers niet gunstig gezind toen Jong PSV te sterk was voor Excelsior. Met publiek op de tribunes van het Jan Louwers Stadion begon Excelsior ook dramatisch aan het uitduel tegen FC Eindhoven. Na amper een kwartier stond de thuisploeg op een verdiende 3-0 voorsprong.

Vrijstaande

Excelsior Rotterdam stond erbij en leek er alleen naar te kijken. Overal doken vrijstaande tegenstanders op en FC Eindhoven creëerde dan ook de een na de andere mogelijkheid. In de zevende minuut opende Joey Sleegers de score en twee minuten later was het al 2-0. Charles-Andreas Bryum – deze zomer nog kort op proef in Kralingen – verdubbelde de score namens de thuisploeg. Binnen het kwartier tekende Valentino Vermeulen voor de 3-0.

Treffer

Na deze overrompelende openingsfase waarin Excelsior slechts figurant was, kregen de Kralingers gaandeweg meer balbezit. Veel kansen leverde dit niet op en het bleef opletten voor de omschakeling van FC Eindhoven. Na 26 minuten was er eindelijk een vloeiende aanval van Excelsior, die resulteerde in een treffer van Marouan Azarkan, 3-1. Daar bleef het bij voor de eerste helft.

Agressiviteit

Marinus Dijkhuizen, die in het eerste kwartier niet wist wat hij zag, hekelde vooral het gebrek aan agressiviteit bij zijn ploeg. Hij besloot Siebe Horemans, Julian Baas en Joshua Eijgenraam in de kleedkamer achter te laten. Kenzo Goudmijn, Michael Chácon en Abdallah Aberkane waren hun vervangers. Halverwege de rust zocht de ploeg het veld al op, zo leek Excelsior gretig om nog iets van de wedstrijd te maken.

Momenten

Excelsior Rotterdam was duidelijk op zoek naar de aansluitingstreffer, maar aanvankelijk bleef het spel slordig. Tien minuten na rust was er ineens een kans voor Thijs Dallinga, maar via doelman Nigel Bertrams belandde de bal op het dak van het doel. Er kwamen meer momenten, zo mocht Dallinga nogmaals uithalen en probeerde ook Kenzo Goudmijn het van afstand. Beide pogingen eindigden in de handen van Bertrams.

Debutant

Met Couhaib Driouech en debutant Nikolas Agrifiotis gooiden de Kralingers alles in de slotfase op de aanval. Desondanks lukte het niet om dichterbij FC Eindhoven te komen. In de tegenstoot kwam de thuisploeg nog wel een keer tot scoren. Joey Sleegers schoot de 4-1 binnen en zorgde ervoor dat de toeschouwers in het Jan Louwers Stadion nogmaals konden juichen. Excelsior Rotterdam wacht nog op de eerste zege in de derde periode. Vrijdag volgt een nieuwe kans als Jong Ajax naar Rotterdam komt.