Aantal moeilijke wedstrijden voor onze jeugdteams

10 oktober 2022

Dit weekend stond een aantal moeilijke wedstrijden voor onze jeugdteams op het programma. Sommige teams wisten die wedstrijden met drie punten te eindigen en anderen eindigden helaas met lege handen.

Excelsior O10 wint na moeizame wedstrijd van BVV Barendrecht
Excelsior O10 speelde aan het einde van de ochtend een wedstrijd tegen BVV Barendrecht O11. Het was een moeizame wedstrijd voor onze jongens, met name het hoog druk zetten lukte niet goed. Er werd niet goed genoeg aangesloten, waardoor Barendrecht onder de druk vandaan kwam. In het tweede deel van de wedstrijd ging dit een stuk beter. Daardoor hebben de jongens met 4-2 gewonnen. Volgende week wordt er weer tegen een ploeg uit Barendrecht gespeeld. Deze keer vv Smitshoek O11.

Excelsior O11 verliest van stadsgenoot LMO
‘s Ochtends vroeg speelde Excelsior O11 in Rotterdam-Zuid tegen LMO O12. Het spelprincipe diepte voor breedte kwam goed naar voren. Ook werden er veel kansen gecreëerd door de mannen van Excelsior. Toch ging het scoren moeizamer en lukte dit maar één keer. Helaas lukte het LMO O12 om drie keer te scoren en was de uitslag dus 3-1 in het voordeel voor de stadsgenoten.

Excelsior O12 wint in doelpuntrijke wedstrijd van NAC
Excelsior O12 mocht afgelopen zondag aantreden tegen NAC Breda O12. Door het zetten van hoge druk kon Excelsior de Brabanders veel pijn doen. Daar werden veel kansen uit gecreëerd waar Excelsior 12 keer uit wist te scoren. Toch was het zeker geen foutloze wedstrijd. In de opbouw werd veel de keuze gemaakt voor de lange bal in plaats van de voetballende optie en daardoor werd veel balverlies geleden en scoorden de mannen uit Breda ook 8 keer. Dat resulteerde in een uitslag van 12-8 voor Excelsior. De volgende wedstrijd wordt op 22 oktober gespeeld tegen MVV.

Excelsior O13 met lege handen na pittige derby
Een zware uitdaging voor onze O13. Excelsior moest aantreden tegen stadsgenoot en koploper Feyenoord. Door middel van een hoge intensiteit in het druk zetten hielden onze jongens goed stand. Helaas werden de ruimtes die hierdoor ontstonden in de verdediging van Feyenoord niet benut door onze aanval. In de laatste fase van de wedstrijd kon het goede spel niet vol worden gehouden. Feyenoord wist drie keer te scoren. Excelsior verloor dus met 0-3. Volgende week staat de volgende derby op het programma. Op zaterdagavond om 18:00 uur speelt de O13 uit bij Sparta Rotterdam O13.

Excelsior O14 blijft koploper dankzij overwinning op VVV
Excelsior O14 speelde afgelopen zaterdag tegen VVV-Venlo O14. Als een wervelwind stormde Excelsior op het doel van VVV af wat meteen resulteerde in een grote mogelijkheid. Zoals we inmiddels dit seizoen gewend zijn, heerste Excelsior in de beginfase van de wedstrijd. Het eerste doelpunt viel in de 26e minuut en vanaf dat moment was het weer éénrichtingsverkeer. Door doelpunten van Luca Nas, Saiffedien Bruins en Kaan Sahiner won Excelsior met 3-0. Daarmee werd de koppositie versterkt. Volgende week staat de topper tegen PSV O14-2 op het programma.

Excelsior O15 verliest belangrijke topper van FC Volendam
De O15 van Excelsior speelde een belangrijke wedstrijd tegen FC Volendam O15 om de tweede plaats. Het was een goede wedstrijd, waarin beide teams wilden opbouwen en hoog druk zetten. Dat resulteerde in een aantal kansen. Daardoor viel ook de eerste goal. Toch werd de voorsprong weggegeven door een vrije trap. Na die tegengoal was Excelsior even van slag waardoor meteen de tweede tegengoal viel. Daarna moest Excelsior keihard voor een punt werken. Volendam scoorde één keer meer dan Excelsior waardoor het met 3-2 van onze jongens won. Rayven Adamus en Devon Ouwens waren de doelpuntenmakers namens Excelsior. Volgende week reizen de mannen af naar Haarlem om te gaan spelen tegen de Koninklijke HFC O15.

Excelsior O16 wint ruim van JVOZ na tactische omzetting
Excelsior O16 speelde afgelopen zondag tegen het Zeeuwse JVOZ. In de eerste helft ging alles gelijk op. Het omschakelen, druk zetten en afronden ging helaas wat minder. Na drie wissels in de rust en een tactische omzetting had JVOZ geen antwoord meer op het spel van Excelsior. Er werden vijf mooie doelpunten gemaakt waarbij er oog voor elkaar was. Door doelpunten van onder andere Julian Moti en Niels Kuppen konden de mannen goed aan het doelsaldo werken. Door een overwinning van 5-0 houdt Excelsior met een wedstrijd minder goed de druk op koploper Helmond Sport.

Excelsior O17 pakt eerste drie punten in Alkmaar tegen AFC ’34
Excelsior O17 reisde af naar Alkmaar om te spelen tegen AFC ’34. Na een eerste helft met hoge druk en snelle omschakelingen ging Excelsior met een 0-2 voorsprong de rust in door doelpunten van Kaan Uguz en Shairell Wouden. Na rust scoorde Joan David Nunez Macedo de 0-3 en kon het niet meer fout gaan voor onze mannen. Toch werden in de laatste 10 minuten twee grote kansen weggegeven en kwam AFC ’34 terug tot 2-3. Gelukkig waren de drie doelpunten genoeg voor de overwinning. Daarmee pakt Excelsior O17 de eerste drie punten in de competitie. Volgende week spelen de mannen tegen Alphense Boys O17.

Excelsior O18 wint na matig begin van Willem II
Excelsior o18 speelde thuis tegen Willem II. Wederom begon de ploeg te traag aan de wedstrijd en daardoor scoorde Willem II vroeg de 0-1. Naarmate de eerste helft vorderde lukte het Excelsior steeds beter om te domineren. Agressie en intensiteit zorgden er in de tweede helft steeds meer voor dat de wedstrijd de kant van Excelsior op viel. Een groot deel van het duel speelde zich af op de helft van Willem II en er vielen nog drie doelpunten. Door twee goals van Jelani Seedorf en één van Mishawn Molina won Excelsior met 3-1. Volgende week spelen de mannen in Amsterdam tegen AFC O18.

Excelsior O21 verliest met 2-3 van SC Cambuur
Nadat eerder dit seizoen in de beker met 1-5 werd verloren van SC Cambuur, mochten beide teams het nu in de competitie tegen elkaar opnemen. De koploper van de competitie begon sterker aan de wedstrijd en scoorde na 2 minuten de 1-0. Er was een enorme drive en intensiteit te zien bij de Friezen. Toch werd de wedstrijd fantastisch omgedraaid door Excelsior. Raphael Eyongo scoorde twee keer waardoor Excelsior op 1-2 voorsprong kwam. In de 50e minuut kreeg Excelsior rood (2x geel) en leek het lastig te worden om de voorsprong vast te houden. Na een fout achterin en een ongelukkige vrije trap tegen scoorde Cambuur twee keer en kwam het op een voorsprong die niet meer werd weggegeven. Volgende week speelt Excelsior de Rijnmond derby tegen FC Dordrecht O21.

Alle resultaten op een rij:

Meer Jeugd

ma 22 april 2024

Excelsior onder 14 kampioen na 2-4 winst op NEC

Excelsior onder 14 won met 2-4 van N.E.C. en mocht door dit resultaat het kampioenschap vieren.…

Een jeugd weekend voor onze jeugdafdeling. Voor de eerste keer dit seizoen bleven alle teams van…