Excelsior O16 pakt koppositie na duel tegen FC Dordrecht

24 oktober 2022

Afgelopen weekend was een rustige speelronde voor de jeugdafdeling van Excelsior Rotterdam. Er werden maar een paar competitiewedstrijden gespeeld. De O15 speelde een oefenwedstrijd en de O10 en O11 kwamen in actie op internationale toernooien.

Twee toernooien voor Excelsior onder 11
Geen competitiewedstrijd, maar twee toernooien dit weekend voor Excelsior onder 11. Op zaterdag speelden zij op het JOER Internationaal Toernooi. Voor deze mannen was het toernooi wisselend. De ploeg liet zien dat het elke tegenstander kon domineren door middel van goed positiespel en individuele acties. Toch ging niet alles goed. Er werden grote kansen weggegeven, waar grote clubs graag gebruik van maken.
Op zondag kwamen in actie op het Ultimate Football Tournament en het was één van de betere dagen voor onze mannen. In 9 wedstrijden kreeg de ploeg maar 3 tegengoals en domineerde het iedere tegenstander. Er werd gewonnen van onder andere PSV, N.E.C. en het Belgische KV Mechelen. De enige nederlaag die werd geleden was met 1-0 van Royal Antwerp FC. Daarmee is Excelsior O10 op één punt achterstand tweede geëindigd.

Excelsior O14 wint in oefenwedstrijd van TOGB
In Berkel en Rodenrijs speelde Excelsior O14 tegen TOGB O15. In de beginfase was het fysieke verschil tussen de twee ploegen duidelijk te merken. Toch kwam Excelsior weinig in de problemen. Na 10 minuten kreeg de ploeg meer grip op de wedstrijd en mocht het net voor het eerst bollen toen Kaan Sahiner de 0-1 binnenschoot. In de tweede helft kwam TOGB er helemaal niet meer aan te pas. Door constante beweging van de Kralingse backs en het lef van de middenvelders ging het alleen maar beter. Saiffedien Bruins en Luca de Baat tekenden voor de 0-2 en de 0-3. In de laatste vijf minuten werd Excelsior overmoedig en kreeg het helaas nog twee tegengoals. Excelsior won deze oefenwedstrijd daardoor met 2-3. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen MVV op het programma.

Excelsior O16 pakt koppositie na wedstrijd tegen FC Dordrecht
Nadat eerder dit seizoen de wedstrijd tussen FC Dordrecht O16 en Excelsior O16 werd gestaakt, werd afgelopen weekend het restant van dit duel gespeeld. In de resterende tijd van de eerste helft wist de O16 het spel volledig te bepalen. Er werd goed positiespel gespeeld en mooie aanvallen opgezet over de flanken. Toch verzuimde de ploeg om zich te belonen. Na 5 minuten in de tweede helft kreeg Excelsior een tegengoal uit een corner en stond het met 2-1 achter. Met nog 10 minuten te gaan werd de formatie omgezet naar 3-4-3 en wisten de mannen twee keer te scoren, waarvan de laatste helaas werd afgekeurd. Een 2-2 eindstand tegen FC Dordrecht zorgde er dus voor dat de ploegen de punten moesten delen. Excelsior O16 nam door dit punt de koppositie in de competitie over van Helmond Sport. De ploegen staan gelijk in punten, maar het doelsaldo is in het voordeel van Excelsior.

Excelsior O17 vergeet gelijkmaker te scoren tegen Alphense Boys
Tot nu toe beleeft Excelsior O17 een moeizaam seizoen. Na drie punten uit vijf wedstrijden stond dit weekend de wedstrijd tegen Alphense Boys O17 op het programma. In de openingsfase van de wedstrijd kwam Excelsior driemaal 1-op-1 met de Alphense Keeper. Door sterk spel van de tegenstander kwam Excelsior niet meer aan voetballen toe in de daaropvolgende dertig minuten en kwam het met 0-3 achter. In de tweede helft deed de O17 er alles aan om zich terug in de wedstrijd te knokken. In de 70e minuut scoorde Shairell Wouden de 1-3 en in de 85e minuut zette Niels Kuppen de aansluitingstreffer op het scorebord. Er kwamen nog wat grote kansen op een gelijkspel die helaas niet benut werden. Excelsior verloor daardoor met 2-3 van Alphense Boys. Volgende week staat de uitwedstijd tegen FC Eindhoven O17 op het programma

Alle uitslagen van onze jeugdteams:

Meer Jeugd

ma 22 april 2024

Excelsior onder 14 kampioen na 2-4 winst op NEC

Excelsior onder 14 won met 2-4 van N.E.C. en mocht door dit resultaat het kampioenschap vieren.…

Een jeugd weekend voor onze jeugdafdeling. Voor de eerste keer dit seizoen bleven alle teams van…