Couhaib Driouech verlengt contract met Excelsior tot 2025

24 januari 2023

Het contract van Couhaib Driouech is opengebroken en met een jaar verlengd. De 20-jarige aanvaller staat nu tot 2025 onder contract bij Excelsior Rotterdam. Beide partijen zijn tevreden over de ontwikkeling van Driouech en gaan daarom graag een extra jaar met elkaar verder.

Goede ontwikkeling
Technisch manager Niels van Duinen: ,,Couhaib maakt dit jaar een goede ontwikkeling door. Hij maakt veel minuten en beschikt over een enorme potentie. Wij zijn blij dat we hem een jaar langer aan ons kunnen binden. Hij is nog jong en een speler met specifieke kwaliteiten, zoals diepte en snelheid. Hij is gretig en wil nog belangrijker zijn voor het team. Hij wil qua rendement nog beter worden voor de ploeg en we gaan er samen keihard aan werken om dit te realiseren.’’

Verlengd
Couhaib Driouech: ,,Ik ben superblij dat ik me bij Excelsior Rotterdam verder kan ontwikkelen. De keuze was voor mij dus snel gemaakt. Ik heb sinds ik hier ben een goede ontwikkeling doorgemaakt en dat was ook de bedoeling toen ik voor Excelsior koos. Ik ben tevreden en de club ook en daarom hebben we het contract opengebroken en met een jaar verlengd.’’

Rendement
Dat hij tevreden is, wil overigens niet zeggen dat hij niet leergierig blijft: ,,Ik kan nog veel stappen maken en dat wil ik ook. Ik ben nog jong en kan en wil nog ontzettend veel leren. Ik maak veel minuten, ben belangrijk voor het team, maar ik wil mezelf ontwikkelen in het rendement en de lijn van de play-offs doortrekken. Ik wil meer scoren en meer assists geven en zo nog belangrijker zijn voor het team. Ik heb er vertrouwen in dat ik me daar verder in kan ontwikkelen.’’

Juiste club
Met zijn contractverlenging geeft hij aan er vertrouwen in te hebben dat Excelsior voor hem de juiste club is om die stappen te kunnen maken: ,,We hebben een goed team en een prima staf, waardoor je je als speler stappen kunt blijven zetten. Iedereen wil je helpen en daarom is dit voor mij de juiste club. Zeker omdat we in de Eredivisie spelen.’’

Promotie
Excelsior Rotterdam nam Couhaib Driouech eind augustus 2021 over van sc Heerenveen. Hij speelde sinds 2016 voor de Friese club, waar hij onder meer vijf wedstrijden in de Eredivisie speelde. In Kralingen speelde hij 26 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie, twee in de beker en vijf in de play-offs, waardoor hij met Excelsior promoveerde naar de Eredivisie. Dit seizoen kwam hij al 17 keer in actie op het hoogste niveau en 2 keer in het bekertoernooi.

Doel
Over de prestaties in het huidige seizoen is Driouech tevreden: ,,De overwinning op FC Volendam van vrijdag was heel belangrijk, dat is toch een directe concurrent. Daar moet je, zeker thuis, van winnen en dat hebben we gedaan. We staan nu elfde met 19 punten en ons doel is om in de Eredivisie te blijven door zo hoog mogelijk te eindigen. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken. We zijn immers allemaal bereid om daar alles voor te geven.’’

Bekijk hieronder het interview met Couhaib Driouech:

Meer Nieuws

wo 1 februari 2023

De snelle ontwikkeling van Serano Seymor

Serano Seymor is een van de zes eigen jeugdspelers in de selectie van Excelsior Rotterdam. De…

Lees meer

di 31 januari 2023

Excelsior huurt Vicente Besuijen van Aberdeen FC

Excelsior Rotterdam huurt Vicente Besuijen voor de rest van dit seizoen van Aberdeen FC uit Schotland…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
RKC Waalwijk

Eredivisie

Zaterdag 4 februari, 2023

21:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Vrijdag 10 februari, 2023

20:00, AFAS Stadion

Tickets

Excelsior vs
N.E.C.

Eredivisie

Zondag 19 februari, 2023

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
RKC Waalwijk

Eredivisie

Zaterdag 4 februari, 2023

21:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Vrijdag 10 februari, 2023

20:00, AFAS Stadion

Tickets

Excelsior vs
N.E.C.

Eredivisie

Zondag 19 februari, 2023

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
RKC Waalwijk

Eredivisie

Zaterdag 4 februari, 2023

21:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Vrijdag 10 februari, 2023

20:00, AFAS Stadion

Tickets

Excelsior vs
N.E.C.

Eredivisie

Zondag 19 februari, 2023

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
RKC Waalwijk

Eredivisie

Zaterdag 4 februari, 2023

21:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Vrijdag 10 februari, 2023

20:00, AFAS Stadion

Tickets

Excelsior vs
N.E.C.

Eredivisie

Zondag 19 februari, 2023

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets