Een elftal feiten: Excelsior - FC Twente

9 februari 2024

Eerder dit seizoen waren op weg naar een stunt in de Grolsch Veste, maar kantelde de wedstrijd tegen FC Twente na een rode kaart. Zaterdagavond (aftrap 18:45 uur) gaat Excelsior Rotterdam voor revanche tegen de nummer 3 van de Eredivisie. Een vooruitblik op de thuiswedstrijd tegen FC Twente met een elftal feiten.

1. Alleen PSV, FC Twente en Feyenoord zijn dit seizoen meer duels ongeslagen op eigen veld dan Excelsior Rotterdam, dat pas twee keer verloor in eigen huis (W2 G6). Niet eerder bleven de Kralingers ongeslagen in acht van de eerste tien thuisduels van het Eredivisieseizoen.

2. Nummer drie FC Twente behaalde zestien punten in de tien uitwedstrijden dit seizoen, vijf meer dan een jaar eerder. De ploeg uit Enschede verloor buitenshuis pas tweemaal (W4 G4), maar behaalde in de laatste zes uitduels alleen bij Go Ahead Eagles een overwinning (3-1).

3. Sinds begin vorig seizoen bleef FC Twente ongeslagen in 39 van de 48 wedstrijden (W25 G14 V9). Alleen PSV (122) en Feyenoord (110) behaalden in dezelfde periode meer punten dan de 89 punten van FC Twente.

4. Tegen geen enkele andere club bleef Excelsior in de Eredivisie vaker ongeslagen op eigen veld dan tegen FC Twente (15 keer). De Kralingers zegevierden viermaal en liefst elf keer werd het gelijk, eveneens een thuisrecord. De overige zes ontmoetingen waren prooi voor de Tukkers.

5. De laatste twee ontmoetingen in het Van Donge & De Roo Stadion eindigden zonder doelpunten en in de twee duels daarvoor kwam er eveneens geen winnaar (1-1). In 2014 gebeurde dat wel, toen Tom van Weert en Jeff Stans de vroege openingstreffer van Luc Castaignos ongedaan maakten (2-1).

6. Voor de laatste zege van FC Twente moeten we terug naar 2012 (0-1). Met een doelpunt in blessuretijd zorgde Nacer Chadli ervoor dat de Tukkers voor de achtste wedstrijd op rij ongeslagen bleven op bezoek bij Excelsior (W5 G3).

7. Eerder dit seizoen leidde Excelsior in de Grolsch Veste al na dertien minuten met 2-0 (Troy Parrott en Sven Nieuwpoort), maar na de rode kaart van Arthur Zagré werd het op 8 december 2023 alsnog 4-2 voor FC Twente.

8. Sem Steijn scoorde dit Eredivisieseizoen al vier doelpunten meer voor FC Twente dan in het complete vorige seizoen. Met 10 doelpunten is de middenvelder het meest trefzeker bij de Tukkers en staat hij zesde op de topscorerslijst van de Eredivisie dit seizoen.

9. Door zijn vijfde gele kaart van het seizoen moet de geschorste Julian Baas na ruim een jaar weer een wedstrijd vanaf de tribune beleven. De middenvelder miste geen van de laatste 38 wedstrijden die Excelsior sinds 4 februari 2023 speelde in de Eredivisie en KNVB-beker.

10. Kik Pierie speelde in 2020 en 2021 27 wedstrijden voor FC Twente, tot hij door een blessure lang aan de kant stond. Ook Lazaros Lamprou kwam in het verleden uit voor de Tukkers; hij kwam in 2020 op huurbasis tot 8 wedstrijden.

11. Excelsior behaalde in de Eredivisie (thuis- en uitwedstrijden) 41 punten in wedstrijden tegen FC Twente. Alleen ontmoetingen met NEC (52), FC Groningen (43) en Sparta Rotterdam (42) leverden meer punten op.

Stadion is morgenavond uitverkocht!

Alle beschikbare tickets zijn verkocht. Scoor nu al jouw tickets voor de aankomende thuiswedstrijden via onderstaande button:

Wedstrijdsponsors: Deuren Service Nederland
Carpaal Tunnel Centrum Zuid-Holland

Meer Nieuws

wo 21 februari 2024

Ruben den Uil te gast in nieuwe Excelsior Podcast

In de Excelsior Podcast ontvangen Daan Bovenberg en Frank Vijg elke twee weken een gast. Iemand…

Lees meer

ma 19 februari 2024

Oud-Excelsior-speler Jan Sørensen overleden

Ons bereikte het bericht dat onze oud-speler Jan Sørensen is overleden. De Deen speelde in het…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Zondag 25 februari, 2024

12:15, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Fortuna Sittard vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 3 maart, 2024

16:45, Fortuna Sittard Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 10 maart, 2024

12:15, AFAS Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Zondag 25 februari, 2024

12:15, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Fortuna Sittard vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 3 maart, 2024

16:45, Fortuna Sittard Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 10 maart, 2024

12:15, AFAS Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Zondag 25 februari, 2024

12:15, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Fortuna Sittard vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 3 maart, 2024

16:45, Fortuna Sittard Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 10 maart, 2024

12:15, AFAS Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Zondag 25 februari, 2024

12:15, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Fortuna Sittard vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 3 maart, 2024

16:45, Fortuna Sittard Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 10 maart, 2024

12:15, AFAS Stadion

Tickets