Excelsior onder 14 door in beker na overwinning op FC Dordrecht

19 februari 2024

Een overzicht van de verrichtingen van onze jeugdteams in het afgelopen weekend.

Excelsior onder 12 wint met 3-1 van PSV
Excelsior onder 12 was veel aan de bal en kwam tot een heleboel kansen. Na een terugspeelbal scoorde PSV onder 12, waardoor Excelsior met 0-1 achter kwam. Met nog 1 blok van 25 minuten te spelen, zette Excelsior de tegenstander hoog vast op de eigen helft en werden de ballen veroverd in de as. Excelsior benutte bovendien de kansen en maakte er 3-1 van. Wederom een leuke wedstrijd tegen PSV, die deze keer terecht de kant van Excelsior op viel.

Excelsior onder 14 wint overtuigend met 5-0 van FC Dordrecht
Excelsior onder 14 dendert door naar de halve finale van de KNVB-beker ten koste van FC Dordrecht. Net als tegen FC Eindhoven vorige week was ook nu een energiek en fris Excelsior te zien. Ook de invallers vielen sterk in, waardoor de Kralingers nauwelijks in de problemen kwamen bij de tegenaanvallen van FC Dordrecht.

Excelsior onder 15 verliest in bekertoernooi met 3-2 van PSV
Excelsior onder 15 gaf volle druk, hierdoor hadden ze binnen een minuut al een 1-0 voorsprong tegen PSV onder 15. PSV speelde echter sterk en won met name de slag op het middenveld. Excelsior kreeg 3 goals tegen uit spelhervattingen en ging daardoor met 1-3 de rust in. In de tweede helft koos Excelsior voor een andere formatie, wat resulteerde in een terechte aansluitingstreffer. Helaas net te laat, PSV won met 3-2.

Zwaar bevochten overwinning voor Excelsior onder 18 tegen FC Eindhoven
Eerder dit seizoen verloor Excelsior onder 18 twee keer van FC Eindhoven onder 18. Wederom werd Excelsior uitgedaagd in het druk zetten en opbouwen. Er moest anders worden gespeeld vergeleken met hoe de Kralingers normaal gesproken spelen. Daarnaast miste Excelsior twee penalty’s. Desondanks beleeft Excelsior een superstart na de promotie met 6 punten uit 3 wedstrijden.

Excelsior onder 21 plaatst zich voor halve finale bekertoernooi
Na eerdere zeges van Excelsior onder 21 op SC Cambuur en FC Groningen (twee ploegen uit de hoogste divisie) was in de kwartfinale van het bekertoernooi Zeeburgia onder 21 de tegenstander. Na een 1-3 voorsprong voor Excelsior bij de rust, werd het uiteindelijk 1-7. Stan Klaver nam twee goals voor zijn rekening. Nu wacht mogelijk de mooiste test van het seizoen voor de ploeg van Thomas Verhaar, want in de halve finale is Feyenoord onder 21 de tegenstander.

Meer Jeugd

ma 22 april 2024

Excelsior onder 14 kampioen na 2-4 winst op NEC

Excelsior onder 14 won met 2-4 van N.E.C. en mocht door dit resultaat het kampioenschap vieren.…

Een jeugd weekend voor onze jeugdafdeling. Voor de eerste keer dit seizoen bleven alle teams van…