Excelsior onder 14 wint met 6-0 van PSV onder 14/2

27 februari 2024

Een overzicht van de gespeelde wedstrijden van onze jeugdteams.

Excelsior onder 12 wint met 1-7 bij FC Utrecht
Vanaf minuut 1 was Excelsior onder 12 de betere ploeg in het inhaalduel tegen FC Utrecht. Daarbij werden de meeste kansen ook direct omgezet in doelpunten. In de tweede helft zakte de ploeg iets weg en kwam Utrecht vaker op de helft van Excelsior. Desondanks bleef Excelsior gevaarlijk en werd er nog een keer gescoord uit een counter.

Excelsior onder 13 wint met 3-1 van TVC Breda
De eerste helft van Excelsior onder 13 tegen TVC Breda was verre van goed en was het te danken aan keeper Damian dat de ploeg in de wedstrijd bleef. Na rust kwamen de Kralingers na 30 seconden met 1-0 achter en daarna ging de ploeg een stuk beter spelen. Vlak voor tijd werd de winst alsnog binnengehaald. Dominantie in de laatste 20 minuten resulteerde in een 3-1 overwinning.

Excelsior onder 14 wint met 6-0 van PSV Onder 14/2
Excelsior onder 14 begon sterk en liet de gretigheid zien om te willen winnen. In de eerste minuten werden een aantal kansen gemist, maar na 13 minuten spelen stond het alsnog 3-0. Vervolgens was er een periode waarin de doelman van PSV een aantal sterke reddingen had. In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde en liep de score op tot 6-0. Helaas was er ook een kleine fase van onzorgvuldigheid, waarin kansen werden weggeven. Gelukkig hield doelman Lucca zijn doel in deze fase met goed keeperswerk schoon.

Excelsior onder 15 wint met 2-0 van Spijkenisse onder 16
Al na 4 minuten maakte Excelsior onder 15 de 1-0 tegen Spijkenisse onder 16. Dit gebeurde na een mooie aanval en teruggetrokken voorzet vanaf rechts. Daarna was het een slordige wedstrijd van de kant van Excelsior. Veel balverlies en slordigheden in de passing. Pas diep in de tweede helft werd het 2-0. Een overwinning op karakter, die aantoont dat je hard moet blijven werken als het allemaal even niet vanzelf gaat.

Excelsior onder 16 doelpuntloos tegen Roda JC
Na een matige start kwam Excelsior onder 16 gaandeweg vaak voor de goal van de tegenstander. De ploeg creëerde, in tegenstelling tot de afgelopen weken, echter te weinig echt grote kansen om aanspraak te maken op meer dan 0-0.

Overwinning voor Excelsior onder 17 tegen Willem II
In de vierde speelronde van de tweede seizoenshelft speelde Excelsior onder 17 tegen medepromovendus Willem II. Een taaie tegenstander, maar Excelsior was in de eerste helft dominanter aan de bal. Na een half uur viel de 1-0, maar uit een directe vrije trap werd het 1-1. Na rust was er meer strijd, een hogere intensiteit en het spel ging aanvankelijk op en neer. Excelsior creëerde een aantal grote kansen en maakte uiteindelijk de 2-1 en later de bevrijdende 3-1. Dankzij deze overwinning staat Excelsior nu 5 punten voor op Willem II.

Excelsior onder 18 speelt met 1-1 gelijk tegen ADO Den Haag
Het was een moeizame wedstrijd van Excelsior onder 18 tegen ADO Den Haag. Er werden nauwelijks kansen weggegeven, maar ook minder gecreëerd dan afgelopen weken. Soms moet je er dan voor zorgen dat je wedstrijden niet verliest en dat deed de ploeg. Dat lukte en als promovendus heeft Excelsior onder 18 na 4 wedstrijden net zoveel punten als voor de winterstop na 4 duels.

Excelsior onder 21 wint met 2-1 van VVV-Venlo
Excelsior onder 21 kwam al vroeg in de wedstrijd tegen VVV-Venlo op een 1-0 voorsprong dankzij Rayvian. Snel na rust viel echter de gelijkmaker. Met zijn twaalfde doelpunt van het seizoen zorgde Rayvian uiteindelijk voor een belangrijke driepunter. Zo wist Excelsior onder 21 het goede gevoel van de bekerzege van vorige week op Zeeburgia vast te houden.

Meer Jeugd

ma 22 april 2024

Excelsior onder 14 kampioen na 2-4 winst op NEC

Excelsior onder 14 won met 2-4 van N.E.C. en mocht door dit resultaat het kampioenschap vieren.…

Een jeugd weekend voor onze jeugdafdeling. Voor de eerste keer dit seizoen bleven alle teams van…