6.N.E.C.3047+15
7.FC Utrecht3045+2

15.Excelsior3126-20
Bekijk de hele ranglijst

Excelsior Rotterdam beleefde een rampzalige avond in Sittard. Halverwege stonden de Kralingers al met 4-0 achter. Na rust werden via Derensili Sanches Fernandes en Richie Omorowa nog wel twee doelpunten gemaakt, maar het waren slechts pleisters op een heel vervelende wond (5-2).

Vervelende week

Marinus Dijkhuizen moest puzzelen, want Excelsior beleefde een vervelende week. Dijkhuizen zag na de mentale tik die Vitesse uitdeelde, verschillende spelers geblesseerd afvallen. Zelfs in de warming-up in Sittard liep een speler nog een blessure op. In Sittard miste Excelsior daardoor onder meer Couhaib Driouech en Lazaros Lamprou. Derensili Sanches Fernandes mocht daardoor in de basisopstelling starten. Een snelle gele kaart voor Justin Lonwijk na een overtreding op Kenzo Goudmijn zette de toon voor de eerste helft, waarin Fortuna Sittard over de Kralingers heen zou walsen.

Knapte

In de 13e minuut viel de openingstreffer van de Limburgers. Een voorzet van links van Kaj Sierhuis werd door Justin Lonwijk verzilverd. In de 20 minuten die volgden zou Sierhuis zich verzekeren van de titel man of the match. Uit, opnieuw, een corner maakte Sierhuis 2-0. Er knapte zichtbaar iets in de ploeg bij Excelsior. Twaalf minuten later kopte Sierhuis de 3-0 binnen en in de 34e minuut maakte hij met een volley zijn hattrick compleet. Aanvallend kon Excelsior daar vrijwel niets tegenover zetten.

Eretreffers

Na rust nam de thuisploeg gast terug, waardoor Excelsior orde op zaken kon stellen. Goed werd het niet, en met Sven Nieuwpoort in plaats van Casper Widell moesten de Kralingers nog een tegentreffer incasseren. Voordat Rodrigo Gutch die maakte, had Derensili Sanches Fernandes namens Excelsior in elk geval de eretreffer gemaakt (4-1). Vervolgens was ook de ingevallen Richie Omorowa trefzeker op aangeven van Siebe Horemans, waardoor het duel eindigde in een 5-2 nederlaag.

Met elkaar

De ruime nederlaag was een nieuwe domper voor Excelsior, dat toch al een slechte week kende. Terwijl de ziekboeg zich vult, ontving Arthur ZagrΓ© tegen Fortuna Sittard ook nog eens zijn vijfde gele kaart. Ook hij mist dus volgende week het uitduel tegen AZ. ,,We moeten het met elkaar doen’’, bleef Marinus Dijkhuizen na de wedstrijd strijdbaar. Het duel is Alkmaar is volgende week zondag om 12:15 uur. Dan moeten de Kralingers de rug zien te rechten.