Doelpuntrijk weekend voor de jeugd van Excelsior

11 maart 2024

Veel goals afgelopen weekend in de wedstrijden van onze jeugdteams. Een overzicht van de gespeelde wedstrijden:

Excelsior onder 11 wint met 9-4 van Alphense Boys onder 12
Excelsior onder 11 speelde een zeer sterke wedstrijd tegen Alphense Boys onder 12. Excelsior heeft mooie doelpunten gescoord, gevoetbald via de as en was zowel met als zonder de bal dominant aanwezig. Het drukzetten ging in de eerste 3 blokjes fantastisch. Daarna daalde het energieniveau, waardoor er nog 3 tegendoelpunten vielen, maar de overwinning ging mee naar Rotterdam.

Excelsior onder 12 en FC Volendam spelen gelijk
Dit weekend nam Excelsior onder 12 het op tegen FC Volendam. In de vorige ontmoeting had Excelsior moeite met het domineren van de wedstrijd tegen dit sterke team, en dit bleek opnieuw het geval. Aan de bal vertoonde Excelsior mooi spel met veel scoringsmogelijkheden. Vaak werd er een extra speler betrokken in de opbouw, waardoor ze onder de hoge druk van Volendam uit konden spelen. Ondanks de uitdagingen speelden de Kralingers gelijk in Volendam.

Excelsior onder 13 verliest met 0-2 van JVOZ onder 13
In de eerste helft speelde Excelsior onder 13 uitstekend op de helft van JVOZ met dynamisch en verzorgd combinatiespel. Na de rust werden de ruimtes groter en daar had Excelsior meer moeite mee. Door een opbouwfout kwam JVOZ op een 0-1 voorsprong, gevolgd door een doelpunt uit een vrije trap waardoor het duel eindigde in een 0-2 nederlaag.

Excelsior onder 14 wint met 5-2 van NEC onder 14
Vanaf de eerste minuut domineerde Excelsior onder 14 de wedstrijd tegen NEC Voetbalacademie. Excelsior stond al binnen 20 minuten op een comfortabele 3-0 voorsprong en de jongens kwamen niet in de problemen. NEC kreeg een onterechte penalty, waardoor de Nijmegenaren terugkwamen tot 3-1. In de tweede helft bleef Excelsior doorgaan en na 90 minuten stond het 5-2. Door deze overwinning lopen de Kralingers 6 punten uit op de concurrentie.

Excelsior onder 15 wint met 9-3 van PEC Zwolle onder 15
In de eerste helft ging het nog redelijk gelijk op tussen Excelsior onder 15 en PEC Zwolle onder 15. Ruststand 2-2. Na de rust maakte Excelsior de juiste keuzes voor het doel, waardoor de kansen werden benut en dat resulteerde in een eindstand van 9-3. De Kralingse spits Kaan was on fire; hij scoorde 6 doelpunten, waarvan 5 in de tweede helft.

Excelsior onder 16 wint met 3-1 van JVOZ onder 16
In de eerste helft speelde Excelsior onder 16 erg rommelig tegen JVOZ onder 16, waardoor er geen echte grote kansen werden gecreëerd. In de tweede helft zette Excelsior hoger druk en jaagde agressiever, waardoor ze meer grip op de wedstrijd kregen en veel kansen wisten te creëren. Excelsior wist de snelle achterstand daardoor om te buigen in een overtuigende 6-1 overwinning.

Excelsior onder 17 wint met 6-3 van De Graafschap onder 17
Excelsior onder 17 speelde op eigen terrein tegen De Graafschap onder 17. In de eerste helft wist Excelsior drie keer te scoren door het druk zetten, waardoor ze de rust ingingen met een 3-0 voorsprong. Vijf minuten na de rust breidde Excelsior de voorsprong uit naar 4-0, maar vervolgens kreeg de ploeg een penalty tegen die werd benut. Vervolgens wisten beide teams nog te scoren, waardoor de eindstand 6-3 was voor Excelsior.

Excelsior onder 18 wint met 4-1 van SC Cambuur onder 18
Excelsior onder 18 speelde een stroeve wedstrijd tegen SC Cambuur onder 18, maar wist uiteindelijk door individuele kwaliteiten te winnen. Ondanks het gebrek aan frisheid toonden de spelers aan dat ze ook moeilijke wedstrijden op dit niveau kunnen winnen. De Kralingers wonnen het duel met 4-1.

2-1 overwinning voor Excelsior onder 21 op FC Emmen
Excelsior onder 21 speelde tegen FC Emmen zonder de vaste krachten Jeremy Udenhout en Siem de Moes, die waren toegevoegd aan de selectie van het eerste elftal. Vlak voor rust kwam de ploeg van Thomas Verhaar op achterstand. Het duurde tot de 84e minuut voor Rayvian Job de Kralingers alsnog een punt leek te bezorgen. Maar er zat nog meer in het vat. Mishawn Molina werd ingebracht en dat bleek een gouden wissel, want in de 93e minuut zorgde hij voor de 2-1 en daarmee de derde opeenvolgende competitiezege. Excelsior onder 21 is hierdoor weer volledig terug in de race om promotie naar de tweede divisie.

Meer Jeugd

ma 22 april 2024

Excelsior onder 14 kampioen na 2-4 winst op NEC

Excelsior onder 14 won met 2-4 van N.E.C. en mocht door dit resultaat het kampioenschap vieren.…

Een jeugd weekend voor onze jeugdafdeling. Voor de eerste keer dit seizoen bleven alle teams van…