Excelsior onder 14 wint met 1-3 van ADO Den Haag

4 maart 2024

Een overzicht van de gespeelde wedstrijden van onze jeugdteams in het afgelopen weekend:

Excelsior onder 11 verliest met 4-2 van Bergambacht onder 12
Een matige wedstrijd voor Excelsior onder 11 tegen Bergambacht onder 12, waarin de Kralingers niet hun eigen niveau wisten te bereiken. Een gebrek aan energie en wilskracht bij het omschakelen en druk zetten resulteerde in tegendoelpunten en een 4-2 nederlaag.

Excelsior onder 12 verliest twingames van AZ onder 12
Excelsior onder 12 speelde twee twingames van 20 minuten, 7 tegen 7, en twee wedstrijden van 20 minuten (11 tegen 11) tegen AZ onder 12. Hoewel Excelsior in de twingames behoorlijke weerstand bood en zelfs een blok won (2-0), bleek het verschil in de 11 tegen 11 duels te groot. Deze ontmoeting bood wel waardevolle inzichten voor Excelsior, waaraan gewerkt kan worden.

Excelsior onder 13 verliest met 3-1 van Spijkenisse onder 13
In deze wedstrijd tegen Spijkenisse onder 13, dat met 5 verdedigers speelde en zich focuste op de counter, bleek de tegenpartij zeer effectief. Door verkeerde keuzes en flinke wind tegen ging Excelsior met een 2-0 achterstand de rust in. In de tweede helft liepen vrijwel alle aanvallen van Excelsior vast op de fysiek sterke achterhoede van Spijkenisse. Excelsior scoorde nog wel uit een vrije trap, maar verloor uiteindelijk met 3-1.

Excelsior onder 14 wint met 1-3 van ADO Den Haag onder 14
Ondanks een nerveuze start en ogenschijnlijk gebrek aan scherpte, toonde Excelsior veerkracht tegen ADO Den Haag onder 14. Na omzettingen kwamen de Kralingers beter in hun spel en draaide de ploeg de achterstand snel om in een 1-2 voorsprong. In de tweede helft startten de Kralingers sterk en behaalden een terechte 1-3 overwinning.

Excelsior onder 15 speelt met 2–2 gelijk tegen Vitesse onder 15
Hoewel Excelsior onder 15 de meeste kansen creëerde, scoorde Vitesse twee keer uit snelle counters. Excelsior ging zodoende met een 0-2 achterstand de rust in, maar domineerde de tweede helft. Twee terechte penalty’s in de laatste 5 minuten resulteerden in een 2-2 gelijkspel, waardoor Excelsior bovenaan blijft staan.

Excelsior onder 16 wint met 1-5 van Alexandria’66 onder 16
Na een snelle voorsprong tegen Alexandria’66 onder 16 volgde een slordige fase van Excelsior onder 16, maar in de tweede helft herpakten de Kralingers zich en behaalden zo een overtuigende 1-5 overwinning.

Excelsior onder 18 verliest met 2-1 van FC Twente onder 18
Het krachtsverschil tussen Excelsior onder 18 en FC Twente was kleiner dan vooraf verwacht. Excelsior paste zich snel aan en wist de nodige kansen te creëren. Helaas was het niet genoeg voor een overwinning.

Excelsior O21 heeft de smaak van het winnen te pakken
De wedstrijd van Excelsior onder 21 tegen FC Eindhoven eindigde in een keurige 1-3 overwinning. Met een 1-1 stand bij rust en doelpunten van Ronan Olivacce en Raphaël Eyongo in de tweede helft, behaalde Excelsior onder 21 de derde opeenvolgende overwinning, inclusief de zege bij Zeeburgia voor de beker. Daardoor werd het gat naar de promotieplaatsen kleiner.

Meer Jeugd

ma 22 april 2024

Excelsior onder 14 kampioen na 2-4 winst op NEC

Excelsior onder 14 won met 2-4 van N.E.C. en mocht door dit resultaat het kampioenschap vieren.…

Een jeugd weekend voor onze jeugdafdeling. Voor de eerste keer dit seizoen bleven alle teams van…