6.N.E.C.3047+15
7.FC Utrecht3045+2

15.Excelsior3126-20
Bekijk de hele ranglijst

In Alkmaar verloor Excelsior Rotterdam met 4-0 van AZ. De Kralingers begonnen aardig aan de wedstrijd, maar in de 13e minuut was het bij de eerste corner direct raak voor AZ. Vervolgens liep de thuisploeg snel uit naar 3-0 en was het duel gespeeld.

Blessures

Sportief zit Excelsior Rotterdam in een lastige fase, maar ook qua blessures zit het de Kralingers momenteel niet mee. Liefst 8 spelers ontbraken in Alkmaar vanwege fysieke pijntjes, terwijl Arthur Zagrรฉ vorige week zijn vijfde gele kaart kreeg en dus een wedstrijd vanaf de tribune moest toekijken. In de basisopstelling tegen AZ stonden daardoor onder meer de namen van Richie Omorowa, Mimeirhel Benita en Sven Nieuwpoort.

Achterstand

Na een minuut stilte ter nagedachtenis aan de eerder deze week overleden Kees Rijvers was de eerste dreiging in Alkmaar voor Excelsior. Helaas was de pass op Lance Duijvestijn te hard. Na dertien minuten was de eerste corner van de wedstrijd voor AZ en opnieuw ging het daar mis voor Excelsior. Dani de Wit kopte binnen en zette AZ op voorsprong. Twee minuten later werd het direct 2-0 dankzij clubtopscorer Vangelis Pavlidis van AZ. De moed zakte de Kralingers zichtbaar in de schoenen. Het werd 3-0 door Sven Mijnans en AZ maakte ook nog twee doelpunten die werden afgekeurd. Halverwege keek Excelsior zodoende tegen een 3-0 achterstand aan.

Steun

Na rust probeerden de Kralingers zich te herstellen. Kenzo Goudmijn, gehuurd van AZ, probeerde het van afstand, maar zag zijn schot naast gaan. De meegereisde Excelsior-supporters zagen dat de spelers steun konden gebruiken en lieten zich vrijwel de gehele tweede helft op positieve wijze horen vanaf de tribune. Pavlidis was intussen dichtbij de 4-0, maar vond Van Gassel op zijn weg. In de 72e minuut viel de vierde Alkmaarse treffer alsnog. Sven Mijnals maakte zijn tweede van de middag.

Belangrijk

Maar het stond beter bij Excelsior in de tweede helft en daardoor wist AZ minder gevaarlijk te worden. De Alkmaarders waren nog wel dichtbij de 5-0, maar nadat Stijn van Gassel dat twee keer wist te voorkomen, haalde de ingevallen Siem de Moes de bal van de lijn, Jeugdspeler De Moes mocht in Alkmaar zijn eredivisiedebuut maken. De Kralingers verloren in Alkmaar en kunnen zich nu gaan opmaken voor de enorm belangrijke thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk volgende week zaterdag in ons Van Donge & De Roo Stadion.