6.N.E.C.3147+12
7.FC Utrecht3146+2

15.Excelsior3126-20
Bekijk de hele ranglijst

Excelsior Rotterdam speelde het chagrijn van de afgelopen weken op indrukwekkende wijze van zich af in de thuiswedstrijd tegen FC Volendam. Vanaf de warming-up hing er een vibe in het stadion die alleen maar in een overwinning kon eindigen. Dat gebeurde ook, Excelsior walste over FC Volendam heen en won met veel overtuiging met 4-0.

Kralingse trots

Het hing de hele avond in de lucht. Zanger Henk Jan Tangenberg mocht zijn lied ‘Kralingse trots’ voor de aftrap live ten gehore brengen. ‘Ik voel dat het gaat gebeuren’, luidt een van de regels in dat lied. Het optreden was een van de zaken die door club en supporters waren geregeld om de ploeg op scherp te zetten. De thuiswedstrijd tegen FC Volendam moest gewonnen worden en om dat te bereiken werden alle registers opengetrokken. Naast dit alles kon Marinus Dijkhuizen tegen FC Volendam weer beschikken over Arthur Zagré, Troy Parrott en Redouan El Yaakoubi.

Geweldig voetbal

Alles bij elkaar verscheen een getergd, gemotiveerd en swingend Excelsior aan de aftrap. De vlotte aanvallen volgden elkaar in hoog tempo op. Doelman Mio Backhaus keerde een schot van Kenzo Goudmijn en Derensili Sanches Fernandes raakte de lat. Lazaros Lamprou kon ook een paar keer gevaarlijk worden, maar de grootste kans was na een half uur voor Zagré. Hij kon uithalen, maar vond de doelman op zijn weg. Kort erna ging een schot van Troy Parrott over het doel. Toen ook een inzet van Redouan El Yaakoubi over het doel ging, leek de eerste helft ondanks het geweldige voetbal alsnog doelpuntloos te eindigen.

Voorsprong

Gelukkig voor het bomvolle stadion kon Excelsior de goede eerste helft alsnog in doelpunten omzetten. Drie minuten voor de rust zette Arthur Zagré de aanval op, de bal kwam vervolgens bij Lance Duijvestijn en die schoot hem onhoudbaar binnen, 1-0! Nog voor Danny Makkelie voor de rust floot, was het Lazaros Lamprou die de voorsprong verdubbelde. Bij een corner belandde de bal bij de tweede paal en zijn voeten en de Griek schoot binnen. Zo speelde Excelsior niet alleen een geweldige eerste helft, maar konden de Kralingers zichzelf ook belonen.

Voluit

Het was na de eerste helft al duidelijk dat Excelsior vanavond niet te verslaan was. Ook na rust bleven de Kralingers voluit gaan. Lamprou schoot de bal in de 52e minuut over het doel en ook Parrott was dichtbij de 3-0. Twee minuten na zijn gemiste kans was het wel raak voor de Ier. Hij kon alleen op het doel af en passeerde doelman Mio Backhaus, 3-0. De Kralingers lieten zich ook na deze derde treffer niet stoppen. Na een heerlijke voorzet van Mimeirhel Benita ramde Lamprou zijn tweede treffer van de avond binnen. De Griek raakte daarna zelfs nog een keer de paal en het bleef bij 4-0.