Marinus Dijkhuizen

Marinus Dijkhuizen begon zijn profvoetbalcarrière op zijn 22e bij Excelsior Rotterdam. Daarna speelde hij onder meer voor SC Cambuur, FC Utrecht, het Schotse Dunfermline en FC Emmen. In 2014 werd hij aangesteld als hoofdtrainer van Excelsior Rotterdam. Dat resulteerde in zijn eerste seizoen in promotie naar de Eredivisie. Na een jaar op het hoogste niveau kreeg hij de kans om trainer te worden van het Engelse Brentford FC. Na tegenvallende resultaten werd hij daar ontslagen. Hij was trainer van NAC Breda, SC Cambuur en FC Utrecht en keerde in januari 2020 terug bij Excelsior. In 2022 promoveerde hij voor de tweede keer met Excelsior Rotterdam naar de Eredivisie na aan bloedstollende finaleronde in de play-offs tegen ADO Den Haag.

Vorige clubs: Als speler: Excelsior, SC Cambuur, FC Utrecht, Dunfermline, FC Emmen, TOP Oss, Excelsior, SC Cambuur. Als trainer: VV De Meern, Excelsior, Brentford FC, NAC Breda, SC Cambuur, FC Utrecht.

Geboren 's-Gravenzande, 4 januari 1972

Contract tot 2024

Positie Hoofdtrainer

Over Marinus Dijkhuizen

do 11 januari 2024

Excelsior door op ingeslagen weg met Marinus Dijkhuizen

Excelsior Rotterdam en Marinus Dijkhuizen hebben het nog lopende contract met twee seizoenen verlengd. Onze hoofdtrainer…

Lees meer

ma 29 mei 2023

29 mei 2022: 'Promotie van het voetbal met de hoofdletter V'

Voor de vijfde keer sinds de eeuwwisseling promoveerde Excelsior Rotterdam op 29 mei 2022 naar de…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij