Thuis Tips van: Nathan Tjoe-A-On #3

23 april 2020

De coronacrisis houdt een groot deel van de wereld binnen. Ook onze selectiespelers zitten het grootste deel van de dag thuis. Wat doen zij de hele dag? En wat doen zij om zo fit mogelijk te blijven? Wij bellen elke week met een van onze spelers en vragen onder meer naar hun aanraders wat betreft films, series, muziek en games. Deze week Nathan Tjoe-A-On.

Hoe kom je de dag door nu je bijna nergens heen kunt?
Meestal slaap ik uit tot half 10, 10 uur. Dan ga ik ontbijten en word een beetje wakker op mijn telefoon. Bij mijn ouders hebben we apparatuur staan waar ik om de dag krachttraining op kan doen en de andere dagen doe ik stabilisatie-oefeningen en buikspieren. Verder kijk ik series, speel bordspelletjes en kook regelmatig voor de hele familie. Dat gaat wel goed, al vind ik het afruimen en afwassen daarna niet zo leuk. Sommige pannen mogen niet in de vaatwasser en die moet ik dan met de hand schoonmaken. Daar heb ik dan eigenlijk geen zin in.

Volg je het coronanieuws op de voet?
In het begin wel, toen volgde ik alles. Daarna werd het wel minder, maar afgelopen dinsdag heb ik natuurlijk wel alles gevolgd omdat we wisten dat er duidelijkheid zou komen. Ik had wel verwacht dat het langer zou duren. De KNVB had eerder 15 juni als datum genoemd, maar 1 september is wel heel ver weg. Zonder publiek spelen is volgens mij ook al lastig, want met alle mensen van televisie en zo erbij zit je al snel aan honderd personen die bij een wedstrijd moeten zijn. Dit was natuurlijk niet de uitkomst waarop ik gehoopt had, maar er is in elk geval duidelijkheid. De gezondheid van ons allemaal is uiteindelijk het allerbelangrijkste.

Wat doe je allemaal om fit te blijven?
Zoals gezegd doe ik thuis veel aan krachttraining en probeer ik in conditie te blijven. In het begin hadden we schema’s van de club, maar de afgelopen twee weken waren we vrij, omdat we er vanuit waren gegaan dat we half juni weer konden beginnen. We mochten de afgelopen week niet te veel conditioneel doen en alles mocht op maximaal 70 procent. Nu we niet meer gaan beginnen, denk ik dat we snel weer een schema van de club zullen krijgen. Ik mis het wel om elke dag bij Excelsior te zijn. Normaal ontbijten we daar ook, trainen we en zijn we veel met elkaar. Dat moeten we nu missen en dus moet je alles uit jezelf halen, zonder dat je je aan de groep kunt optrekken. Gelukkig lukt dat op zich prima.

Het is natuurlijk allemaal heel vervelend wat er gebeurt, maar zit er ook iets positiefs aan dit alles?
In het begin van het seizoen was ik geblesseerd en kon ik niet altijd met de groep trainen. Daardoor kon ik veel krachttraining doen. Daarna kwam ik daar minder aan toe, omdat de trainingen soms behoorlijk zwaar waren. In deze periode doe ik dus weer meer aan krachttraining en merk ik dat ik fysiek sterker word. Qua conditie is het wel een uitdaging, want het is heel moeilijk om de intensiteit van de groepstraining na te bootsen. Positief is ook dat we als familie nu vaker met elkaar thuis zijn. ’s Avonds spelen we vaak bordspelletjes en dat vind ik leuk om te doen.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Tips van Nathan Tjoe-A-On voor thuis:

Serie
Ik kijk op Netflix nu naar de serie ‘Formula 1: Drive to Survive’, waarin een kijkje wordt gegeven achter de schermen van de Formule 1. Je zou denken dat ze alleen maar hard hoeven te rijden, maar hierin zie je hoe hard die gasten moeten werken en wat ze er allemaal voor moeten doen om zover te komen.

Film
Ik ben niet echt een filmkijker, maar ik kijk wel veel documentaires. Zo heb ik op Videoland net ‘Conor McGregor: Notorious’ gekeken over de grootste ster van de mixed martial arts. Ook de documentaire over de tijd van Zlatan bij Ajax vond ik heel goed. Die gaat onder meer over de kritiek die hij toen kreeg en de druk waarmee hij te maken had.

Televisie
‘Dragon’s Den’ vind ik leuk om naar te kijken, waarin jonge ondernemers ideeën pitchen voor een jury met succesvolle zakenmensen, zoals Michel Perridon en Nikkie Plessen. Ik vind het interessant om te zien met wat voor ideeën zij komen en wat voor tips ze krijgen van de investeerders.

Muziek
Ik luister naar van alles; Nederlandstalig, Engelstalig, maar vooral ook loungemuziek zonder veel tekst. Ik heb een Ibiza-afspeellijst en die zet ik regelmatig op, ook als ik lekker buiten in de zon zit.

Boek
Ik lees het liefst biografieën. De laatste twee die ik heb gelezen zijn die van Memphis Depay en Royston Drenthe. Die van Depay vond ik van die twee het beste. Nu ben ik bezig aan een boek over mindset: ‘Leef je mooiste leven’. Ik ben daar echter net in begonnen, dus weet nog niet wat ik daarvan vind.

Game
Ik speel niet heel veel games, maar soms online met vrienden ‘Warzone: Call of Duty’ of ‘FIFA’.

Koken
Sinds we binnen zitten, kook ik regelmatig voor de familie. Ik zoek vooral online naar inspiratie, bijvoorbeeld op 24 Kitchen. Ik heb pas een lekkere lasagne gemaakt en ook macaroni vind ik leuk om te maken. Ik kook het liefst Italiaans. Koken vind ik leuk, het afruimen en schoonmaken minder. Ik maak er namelijk wel altijd een bende van, haha.

Gerelateerd nieuws

vr 21 juni 2019

Jeugdspeler Nathan Tjoe-A-On tekent profcontract

Nathan Tjoe-A-On heeft vanmiddag zijn handtekening gezet onder een tweejarig contract. De 17-jarige verdediger is afkomstig…

Lees meer

ma 17 juni 2019

Tien vragen aan… Nathan Tjoe A On

In deze rubriek wordt een jeugdspeler uitgelicht. Deze keer is het de beurt aan Nathan Tjoe…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Dinsdag 25 januari, 2022

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Dinsdag 25 januari, 2022

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Dinsdag 25 januari, 2022

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
ADO Den Haag

Keuken Kampioen Divisie

Dinsdag 25 januari, 2022

20:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

Excelsior vs
FC Emmen

Keuken Kampioen Divisie

Zaterdag 29 januari, 2022

21:00, Van Donge en De Roo stadion

Bestel tickets

FC Eindhoven vs
Excelsior

Keuken Kampioen Divisie

Maandag 7 februari, 2022

20:00, Jan Louwersstadion

Bestel tickets