Nathan Tjoe-A-On verlengt contract met twee seizoenen

27 juni 2022

Nathan Tjoe-A-On heeft zijn contract bij Excelsior Rotterdam met twee seizoenen verlengd. De 20-jarige vleugelverdediger is afkomstig uit de eigen jeugdopleiding en maakte drie jaar geleden de overstap naar de selectie. Hij ziet de contractverlenging als beloning voor de laatste weken van het afgelopen seizoen, waarin hij eindelijk kon laten zien wat hij in zijn hoofd had.

Doorontwikkelen
Directeur Daan Bovenberg: ,,Nathan is een speler zoals we die vanuit onze visie graag zien. Zelf opgeleid en vanuit de jeugdafdeling doorgestroomd naar de selectie. Hij heeft zich bij het eerste elftal de afgelopen jaren verder kunnen ontwikkelen. Hij heeft wat pech gehad met blessures, maar daardoor ook laten zien zich terug te kunnen knokken. In de laatste weken van de competitie heeft Nathan bewezen waarom wij vertrouwen in hem hebben. Wij zien veel potentie in hem en daarom zijn we blij dat we twee jaar met elkaar doorgaan, zodat hij zich als voetballer kan doorontwikkelen.’’

Stappen maken
Tjoe-A-On hoefde zelf niet lang na te denken over het nieuwe aanbod van de club om twee jaar bij te tekenen: ,,Vooral omdat we afgelopen seizoen met elkaar iets moois hebben neergezet en ik graag verder wil met Excelsior Rotterdam in de Eredivisie. De laatste weken van de competitie kon ik eindelijk laten zien wat ik kan en ik merkte dat ik het vertrouwen kreeg van de trainer en de club. Dit alles zorgde ervoor dat ik niet lang over na hoefde te denken om de komende twee seizoen weer samen stappen te maken.’’

Vertrouwen
Nathan Tjoe-A-On voetbalde bij verschillende amateurclubs, waaronder drie seizoenen bij VV Nieuwerkerk, voordat hij in D1 de overstap maakte naar Excelsior. Daar ontwikkelde hij zich snel en vooral in Excelsior onder 19 had hij een sterk seizoen. Hij zette in 2019 zijn handtekening onder zijn eerste profcontract. ,,Helaas ben ik best veel geblesseerd geweest en daardoor werden die eerste drie jaar niet per se zoals ik had gehoopt. Dit seizoen was ik na de winterstop echt fit en merkte ik dat ik echt weer in mijn kwaliteiten kwam en met vertrouwen ging spelen.’’

Play-offs
Hij was gretig om zich te laten zien, maar moest geduld hebben. Pas in de slotfase van het seizoen en de play-offs veroverde hij definitief een basisplek: ,,Vooral die play-offs waren natuurlijk heerlijk. Dat je dat soort wedstrijden mag spelen. Duels waarin het er echt om ging en met veel publiek op de tribune. We hadden een jonge en gretige groep en wilden dit seizoen echt laten zien wat we konden. Ook omdat niet veel mensen dachten dat we zouden promoveren. Ik denk dat we, met name ook in die play-offs tegen lastige tegenstanders, hebben laten zien hoe goed we waren.’’

Droom
,,De promotie was de ultieme beloning, ook voor mezelf. Eindelijk kon ik echt laten zien wat ik in mijn hoofd had. Ik merkte dat de club en de trainers veel vertrouwen in mij hebben en daarom ben ik blij dat we nog twee jaar met elkaar doorgaan. Juist door wedstrijden te spelen, merkte ik dat ik me sneller ontwikkelde. Die lijn wil ik doortrekken in de Eredivisie. Dat is sowieso een droom die uitkomt. Spelen tegen grote clubs en in mooie, volle stadions. Vroeger zat ik op de tribune en nu mag ik daar zelf gaan spelen. Daar kijk ik echt enorm naar uit.’’

Gerelateerd nieuws

vr 30 september 2022

Nathan Tjoe-A-On uitgeroepen tot Eredivisie Talent van de Maand

Nathan Tjoe-A-On is deze maand door de Eredivisie uitgeroepen tot Johan Cruijff Talent van de Maand.…

Lees meer

do 23 april 2020

Thuis Tips van: Nathan Tjoe-A-On #3

De coronacrisis houdt een groot deel van de wereld binnen. Ook onze selectiespelers zitten het grootste…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Sparta Rotterdam

Eredivisie

Zondag 1 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Excelsior vs
PEC Zwolle

Eredivisie

Zondag 22 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Sparta Rotterdam

Eredivisie

Zondag 1 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Excelsior vs
PEC Zwolle

Eredivisie

Zondag 22 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Sparta Rotterdam

Eredivisie

Zondag 1 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Excelsior vs
PEC Zwolle

Eredivisie

Zondag 22 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Sparta Rotterdam

Eredivisie

Zondag 1 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Excelsior vs
PEC Zwolle

Eredivisie

Zondag 22 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets